Mijn Missie
Ik help individuen en teams om hun volledige potentieel te benutten door niet alleen cognitieve kennis, maar ook on(der)bewuste patronen en lichaamsbewustzijn in het leerproces te integreren.
Door een veilige en verbindende leeromgeving te creëren, stimuleer ik persoonlijke en professionele groei die verder gaat dan traditionele kennisoverdracht. Mijn aanpak combineert ervaringsgericht leren met diepere zelfinzichten, zodat mensen niet alleen beter functioneren binnen de organisatie, maar ook veerkrachtiger en authentieker in hun werk en leven staan.
Mijn missie is om een cultuur te bevorderen waarin groei, welzijn en succes hand in hand gaan, waardoor zowel individuen als organisaties duurzaam kunnen floreren.
Mijn Visie
Nederland heeft een sterke kenniseconomie. Hierin is cognitie een belangrijke pijler. Zoals analyses, onderzoek, kaders bepalen en procesmatige werkwijzen . Echter, er is vaak te weinig aandacht voor diepgewortelde talenten, gevoelens en overtuigingen. Dit leidt ertoe dat mensen die niet in het standaardkader passen, sneller weer vertrekken, uitvallen of zelfs ziek worden.
Een leerbare en positieve groeicultuur, die niet alleen gebaseerd is op cognitieve kennis maar ook op on(der)bewuste patronen in het lichaam, kan hier verandering in brengen. Door deze aspecten te integreren in de kenniseconomie, ontstaat een duurzaam en inclusief leer- en werkklimaat.
Om dit te realiseren, is het essentieel dat zowel individuen als teams actief op zoek gaan naar hun on(der)bewuste patronen. Leren vanuit cognitie alleen is niet voldoende; kennis die uitsluitend via cognitieve overdracht wordt verkregen, vervaagt snel. Daarom is ervaringsgericht lichaamswerk een waardevolle aanvulling.
De basis voor iedere effectieve leersituatie ligt in veiligheid, beweging , verbinding, focus en plezier. Wanneer deze elementen aanwezig zijn, ontstaat een omgeving waarin mensen niet alleen kennis opdoen, maar deze ook écht kunnen integreren en toepassen in hun werk en leven.


Over Pieter-Wiebe
Hij is al van jongs af aan geïnteresseerd in sociale connecties tussen mensen. Zowel op school, binnen zijn werk als binnen de verschillende (sport)teams, was hij bezig met het creëren van eenheid en bezig met de ontwikkeling van personen.
Gaandeweg merkte hij dat het gedrag van de mens in de sociale context, een samenspel is van persoonlijke kenmerken gecombineerd met omgevingsfactoren. Door de verschillende studies en ervaringen merkte hij, dat hij zijn wens mocht volgen om individuen, teams en organisaties te ondersteunen. Om met hen op zoek te gaan naar de balans in zichzelf en verbinding met elkaar.
Vijf jaar geleden kwam ervaringsgericht lichaamswerk bij zijn kennis van psychologie en verschillende andere methodieken. Dit bleek het ontbrekende puzzelstukje te zijn in de dynamische aanpak bij individuele en organisatorische vraagstukken. Met Teamwurk wil hij dit gaan uitdragen.
Die dynamische aanpak zorgt ervoor dat hij lastig in een trainers- / coach- of adviseursjasje te stoppen is. Hij gaat vanuit de vraag op zoek naar de juiste aanpak. Eén ding is zeker: zijn aanpak is iedere keer uniek, energiek, hartelijk en sterk onderbouwd met theorie.
Als je meer wilt lezen over Pieter-Wiebe zijn werk- en studie-ervaringen, wil ik je verwijzen naar zijn LinkedIn profiel.